Українські музиканти ATMASFERA в Нью-Йорку стали «Колективом Року»

1693
просмотр(ов)

Rate this post

Український гурт ATMASFERA здобув престижну Американську премію RoundGlass Music Awards 2018 в номінації «Гурт Року». В номінації «Пісня Року» переміг колектив легендарного барабанщика The Beatles Ringo Starr & Friends «Now the Time Has Come», а кращим відео став кліп Jessica Kelly «Little Thing». Нагорода RoundGlass Music Awards визначає найбільш прогресивних виконавців, музика яких змінює світ на краще.

Закрита церемонія нагородження відбувалася в Нью-Йорку 26 січня 2018 року. Колектив на церемонії був представлений з піснею «На глибині» (“In the Depth”) в трьох номінаціях – «Пісня року», «Гурт року» та «Найкраще музичне відео». За право називатись кращими разом з ATMASFERA боролись 72 колективи з  багатьох країн світу.

«У сьогоднішні не легкі часи для рідної країни, прониклива етно-музика особливо актуальна, – кажуть музиканти ATMASFERA. – Люди знаходять в композиціях ATMASFERA  більше, ніж просто звуки музичних інструментів або гарні  емоції. Ми використовуємо в своїй музиці мантри – це древні звукові вібрації, які мають позитивний цілющий  вплив на стан людини, допомагають зрозуміти самих себе і легше сприймати оточуючі події».

До речі, пісня «На Глибині» («Іn the depth») cтала саундтреком до документального фільму про події в АТО “Одесити на Донбасі” (2017) режисера Олександра Авщарова.  А кліп на цю пісню отримав другу премію в номінації «Музичне відео» на РМКФ «Місто мрій».

Колектив ATMASFERA унікальний в своєму жанрі. В своїй музиці вони поєднують інструменти з усього світу, етнічні мотиви з сучасним звучанням, а мова більшості пісень – це санскрит та тексти древніх мантр. Творчість гурту зосереджена навколо внутрішнього світу людини, її глибинних переживань та почуттів.

Останній часом гурт можна частіше почути на закордонних концертних майданчиках, ніж в Україні. Колектив з концертами відвідав Англію, Німеччину, Норвегію, Швецію, Данію, Бельгію, Монако, Чехію, Словакію. Литву, Словенію, Польшу,Індонезію та Казахстан.

Однак, за словами музикантів, вони зараз активно готуються до туру містами України і зовсім скоро їхню музику можна буде почути у Львові, Києві, Запоріжжі та Одесі. Для того, щоб першим дізнатися про продаж квитків в вашому місті, можна зареєструватись за формою: https://goo.gl/WFh8xY