Травень у Львові: куди піти та що побачити

1994
просмотр(ов)

Rate this post

У Львові ніколи не буває сумно. Ось і цього травня також. Не обов’язково йти стандартним туристичним маршрутом «Ратуша – Високий Замок». Шукайте щось нове! А щоб полегшити це завдання, читайте дайджест травневих подій у Львові. Якщо у вас ще немає планів, то після прочитання цього матеріалу вони точно з’являться. Готові?

 Мистецький проект «Львів на тарілці»  1-6 травня

Гастрономічний фестиваль, який вже втретє пройде у Львові. Гості фестивалю зможуть скуштувати традиційні страви львівської та галицької кухні. А мистецькі гурмани оцінять різноманіття експонатів-тарілок, створених відомими львівськими художниками у рамках проекту «Арт-тареля». Помічайте дні з 1 по 6 травня у своєму календарі, збирайте друзів та долучайтеся до однієї з найсмачніших львівських подій.

 Міжнародний фольклорний фестиваль «У колі друзів»   3-7 травня

Дитячі колективи з України та з-за кордону візьмуть участь у фестивалі «У колі друзів», який пройде у Львові з 3 по 7 травня. У програмі народні звучання у супроводі бандури та сопілки, хореографічні постановки, вокальні ансамблі. Якщо бажаєте відпочити від гучних вуличних гулянь, завітайте до Львівської обласної філармонії та насолодіться фольклорними здобутками різних країн, а головне – відшукайте нових друзів, адже для цього фестиваль і створювався.

Львівська дитяча залізниця  5 травня – 30 вересня

Вже з перших тижнів травня і аж до кінця вересня Стрийським парком курсуватиме потяг «Вітерець». Прокататися з вітерцем можна буде на вихідних, а також на свята. Квиток для дітей коштуватиме 5 гривень, а для дорослих – 10. Потяг відправлятиметься з двох станцій «Сонячна» та «Паркова». Проте якщо дощитиме, поїздка перенесеться. Не проґавте свій потяг!

День міста Львова  5-6 травня

Місто Лева відзначатиме свій День народження 5 та 6 травня. Святкування проходитиме у кожному куточку Львова, а головні події відбудуться в центрі міста. На свято запрошуються всі: малі й старі, місцеві та гості. З собою мати гарний настрій та друзів, щоб зробити цей день ще кращим!

Дитячий Форум видавців у Львові  10-13 травня

Дитячий Форум – найбільший дитячий фестивальний захід в Україні для розвитку та радості дітей та їхніх батьків. Цього року відвідувачі потраплять до чарівного королівства Буквордс та у форматі великої квест-гри матимуть змогу стати його володарем, здобувши «8 ключів Буквордсу» на 8 тематичних землях. На цих тематичних землях відбуватимуться зустрічі із письменниками та письменницями, презентації книг, майстер-класи, освітні, спортивні та музичні заходи, фестиваль настільних ігор, а також спеціальна програма від бібліотекарів та музейників Львова. Також діятиме книжковий ярмарок, де можна буде придбати книги від різних видавництв. Квитки можна придбати на сайті: http://bookforum.ua/kvytky-na-dytyachyj-forum-2018/

Фестиваль сучасної молодої культури #NWE  25-27 травня

New Wave Exhibition – креативна платформа, довготривалий проект, мета якого формувати, розвивати та презентувати сучасну молоду культуру. Формат — шоу з елементами: візуальної експозиції, 3-х сцен електронної музики, воркшопів, кіно, лекцій, театру та літератури, та багато іншого. Цьогорічний третій фестиваль креативних індустрій відбудеться 25-27 травня. Шукай квитки тут: https://gastroli.ua/events/nwe-fest-kreativnih-industrii

Місто професій – Дитячий профорієнтаційний фестиваль  26 травня

26 травня парк імені Франка запрошує діток спробувати себе у більш ніж 40 видах професій. Кожен матиме можливість стати лікарем, вчителем, поліцейським, пожежником, актором, шеф-кухарем, продавцем або й взагалі супер-героєм! Захід проходитиме у формі гри, тому сумно не буде. Вхід вільний.